twingly statistik

Monday, March 21, 2016

Magiskt

Vilken grej. I förrgår jordbävning med nästan 4.0 på richterskalan, satt i soffan när huset förvandlades till en torktumlare i 20 sek.  Ägnade sedan hela kvällen åt att googla på tsunamis...hade lite lätt panik då skalvet hade epicentrum i havet. Men det kom ingen tsunami. Så de var bra. Men tydligen det största skalvet på 100 år med svenska mått. Det är läskigt med naturen ibland.

Och igår guld. Det var inte läskigt, bara kul. Vilken dröm. SM-guld på hemmaplan med publikrekord 4100 personer på läktarna. Inte illa pinkat.

Tänk att den där arbetslösa killen jag träffade i stadsparken för snart 11 år sedan nu tagit SM-guld med Luleå hockeys damlag.  Man blir glad och man är stolt.

I omklädningsrummet var det partystämning, minst sagt. Champagne sprutades kors å tvärs och tränarna blev duschade med kläderna på. Som det ska vara antar jag. Tjejerna hade disco i svettiga hockeykläder och drack direkt ur bucklan. Sen drog de iväg för att  ta emot folkets jubel på stan och äta middag och fira tillsammans med fansen.

01.15 rumlade en trött men lycklig hockeytränare in genom dörren här hemma. I pannan hade någon skrivit SM-GULD på honom med svart tuschpenna. Ifall han skulle glömma.

Idag är det en ny dag och ska Agnes ska åka pulka med skolan.
Hon insisterade med att ha guldhjälmen på.

Så om ni ser nån liten rackare med guldhjälm swischa förbi er idag så kan det vara hon.



Guldhjälmar på.


Fokus innan matchstart.



Guld-Glader har guldfest i omklädningsrummet.


Bucklan ska till Luleå
B.S.T.L




Agnes kvalitets testar.


No comments:

Post a Comment